Bramborová kaše s fazolemi
35 min.
Ingredience
- 230gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 2lžičkyLimetková šťáva
- 2lžíceJogurt bílý
- 1špetkaPepř 4 barev
- 1kusKoriandr čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 500gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
87 kcal
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
233 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve slijeme fazolky z nálevu, opláchneme je a necháme okapat.
- 2Brambory - raději nějaký moučný druh - vaříme doměkka cca 15 minut ve slané vodě, pak vodu slijeme. Brambory nakrájíme na kostičky a nasypeme je do většího hrnce. K bramborám přidáme fazolky, stroužek prolisovaného česneku, limetkovou šťávu, sůl a pepř. Směs mačkáme šťouchadlem na brambory, když máme dostatečně jemnou konzistenci kaše, vmícháme bilý jogurt. Každou porci ozdobíme nasekaným čerstvým koriandrem.
- 3Můžeme použít i mixér, pokud máme rádi kaši hodně jemnou.
- 4Pokrm můžeme podávat teplý i studený. Samotný nebo jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.