Bramborová kaše s fenyklem
35 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 4lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceKopr čerstvý
- 2kusyFenykl sladký - hlíza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Vápník
54 mg
Postup přípravy
- 1Odřízneme fenyklům zelené výhonky a necháme stranou jednu hrst na ozdobu. Z fenyklů odloupneme vnější listy, takže vzniknou 4 lodičky. Další fenykly rozpůlíme, vyndáme tuhý střed a nakrájíme na drobné kousky.
- 2V parním hrnci uvaříme vodu a na pařák dáme fenyklové lodičky, nakrájený fenykl a oloupané a nadrobno nakrájené brambory. Vaříme doměkka asi 20 minut.
- 3Po uvaření dáme stranou fenyklové lodičky a zbytek fenyklu dáme do mixéru a s olejem a vývarem rozmixujeme na hladkou kaši. Do mísy prolisujeme brambory, přidáme fenyklové pyré, dosolíme, dopepříme a důkladně promícháme.
- 4Na talíř poklademe fenyklovou lodičkou osolenou a opepřenou a naplníme ji kaší. Dozdobíme čerstvým nasekaným koprem, zelenými fenyklovými výhonky, pokapeme olejem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.