Bramborová kaše s fenyklem

35 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Vápník
54 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odřízneme fenyklům zelené výhonky a necháme stranou jednu hrst na ozdobu. Z fenyklů odloupneme vnější listy, takže vzniknou 4 lodičky. Další fenykly rozpůlíme, vyndáme tuhý střed a nakrájíme na drobné kousky.
  • 2
    V parním hrnci uvaříme vodu a na pařák dáme fenyklové lodičky, nakrájený fenykl a oloupané a nadrobno nakrájené brambory. Vaříme doměkka asi 20 minut.
  • 3
    Po uvaření dáme stranou fenyklové lodičky a zbytek fenyklu dáme do mixéru a s olejem a vývarem rozmixujeme na hladkou kaši. Do mísy prolisujeme brambory, přidáme fenyklové pyré, dosolíme, dopepříme a důkladně promícháme.
  • 4
    Na talíř poklademe fenyklovou lodičkou osolenou a opepřenou a naplníme ji kaší. Dozdobíme čerstvým nasekaným koprem, zelenými fenyklovými výhonky, pokapeme olejem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.