Bramborová kaše s hráškem
30 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory
- 400gramůHrášek mražený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 60gramůCibule
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
18 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
7 g
Cukr
736 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, pokrájíme na drobné kousky a dáme vařit do vroucí osolené vody do změknutí. Cibuli oloupeme a pokrájíme na malé kousky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.
- 2Uvařené brambory rozšťoucháme. Cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném másle, přisypeme hrášek, zalijeme smetanou a necháme 5 minut povařit, poté odstavíme a vmícháme sýr. Osolíme a opepříme. Směs nalijeme k bramborám, nahrubo rozšťoucháme a dosolíme dle potřeby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.