Bramborová kaše s kroupami
110 min.
Ingredience
- Bramborová kaše
- 300gramůBrambory
- 7decilitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5decilitrMléko plnotučné
- 50gramůMáslo čerstvé
- Na dochucení
- Vařené kroupy
- 50gramůKroupy ječné
- 7decilitrůVoda pitná
- 0,5špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
21 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kroupy dobře promyjeme pod tekoucí vodou. Dáme je do rendlíku s 5 dl vody, ochutíme je solí a uvaříme. Vaříme je doměkka přibližně 60-80 minut. Měkké kroupy scedíme z přebytečné vody a necháme je zakryté. Očistíme česnek a cibuli a pokrájíme je nadrobno.
- 2Oloupané brambory omyjeme, pokrájíme na kostky, dáme do hrnce, přilijeme 7 dl vody, přidáme sůl a uvaříme je doměkka. Uvařené brambory scedíme a prolisujeme přes síto. V pánvi si rozpálíme máslo, na něm zpěníme cibuli s česnekem. Přidáme kroupy, prolisované brambory, promícháme a ochutíme solí a majoránkou. Přidáme máslo, mléko a kaši vyšleháme. Podáváme ji teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.