Bramborová kaše s krupkami
40 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 2,5lžičkySůl
- 100gramůKrupky trhané
- 0,5lžičkaMajoránka
- 4kusyCibulka jarní
- 1litrMléko - podmáslí
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 3litryVoda pitná
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
462 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostičky a dáme je vařit do osolené vody (1.5 lžičky sůl na 2 l vody). Krupky dobře promyjeme a v sítu ještě propláchneme pod tekoucí (horkou) vodou a dáme je vařit do druhého hrnce s 1 lžičkou soli (1 díl krupek + 2 díly voda).
- 2Oloupaný česnek prolisujeme. Oloupanou jarní cibuli osmažíme dorůžova na másle.
- 3Uvařené brambory scedíme, přidáme horké mléko a vyšleháme hladkou kaši, do které zamícháme uvařené krupky. Dochutíme česnekem, majoránkou a případně solí.
- 4Kaši s krupkami rozdělíme a na každou porci dáme osmaženou cibulku s máslem. Ke každé porci podáváme sklenici podmáslí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.