Bramborová kaše s krupkami

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
462 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostičky a dáme je vařit do osolené vody (1.5 lžičky sůl na 2 l vody). Krupky dobře promyjeme a v sítu ještě propláchneme pod tekoucí (horkou) vodou a dáme je vařit do druhého hrnce s 1 lžičkou soli (1 díl krupek + 2 díly voda).
  • 2
    Oloupaný česnek prolisujeme. Oloupanou jarní cibuli osmažíme dorůžova na másle.
  • 3
    Uvařené brambory scedíme, přidáme horké mléko a vyšleháme hladkou kaši, do které zamícháme uvařené krupky. Dochutíme česnekem, majoránkou a případně solí.
  • 4
    Kaši s krupkami rozdělíme a na každou porci dáme osmaženou cibulku s máslem. Ke každé porci podáváme sklenici podmáslí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.