Bramborová kaše s pečenou cibulí
50 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1špetkaSůl
- 3lžíceStrouhanka
- 5lžicOlej stolní
- 4kusyCibule
- 1šálekMléko polotučné
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2,5litryVoda pitná
- 2,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné brambory oloupeme, uvaříme do měkka, scedíme, přidáme mléko, půl lžíce másla a vymícháme kaši.
- 2Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka, osolíme, obalíme v hladké mouce a dozlatova usmažíme v oleji.
- 3Nasucho opražíme strouhanku a po odstavení z ohně přidáme máslo.
- 4Kaši upravíme na mísu, posypeme opraženou strouhankou a ozdobíme kolečky smažené cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.