Bramborová kaše se sýrem a slaninou
50 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 8gramůSůl
- 800mililitrůVoda pitná
- 40gramůPažitka
- 100mililitrůMléko polotučné
- 100gramůSýr Čedar
- 120gramůAnglická slanina
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
31 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
315 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, rozkrájíme na menší kousky, vsypeme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou a vaříme asi 20 minut do měkka. Scedíme, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo, posekanou pažitku, promícháme, rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Čedar nastrouháme na jemno, plátky anglické slaniny pokrájíme na silnější proužky. Kaši vložíme do pekáčku, povrch uhladíme, posypeme čedarem, poklademe plátky slaniny a vložíme na 10 minut pod gril. Grilujeme, až se sýr roztaví a slanina bude křupavá.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.