Bramborová kaše se sýrem a slaninou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
31 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
315 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oškrábeme, rozkrájíme na menší kousky, vsypeme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou a vaříme asi 20 minut do měkka. Scedíme, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo, posekanou pažitku, promícháme, rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Čedar nastrouháme na jemno, plátky anglické slaniny pokrájíme na silnější proužky. Kaši vložíme do pekáčku, povrch uhladíme, posypeme čedarem, poklademe plátky slaniny a vložíme na 10 minut pod gril. Grilujeme, až se sýr roztaví a slanina bude křupavá.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.