Bramborová kaše zapečená s mletým masem

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
23 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánev nalijeme 1 lžíci oleje, vložíme mleté maso, osolíme, přidáme oregano a pozvolna opékáme. Maso musíme častěji míchat, aby se nám netvořily hrudky. Po deseti minutách přilijeme k masu kečup, vývar z masoxu a přidáme nakrájený pórek. Vše společně dusíme ještě 15 minut.
  • 2
    Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme do hrnce se studenou vodou. Osolíme a dáme vařit asi na 20-25 minut. Po uvaření vodu slijeme, brambory rozšťoucháme, přilijeme teplé mléko a vyšleháme na kaši.
  • 3
    Na dno zapékací mísy nandáme masovou směs, kterou zakryjeme připravenou bramborovou kaší. Nakonec dáme zapéct ještě na 20 minut do rozehřáté trouby.
  • 4
    Jako přílohu můžeme podávat čerstvý zeleninový salát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.