Bramborová kaše zapečená s mletým masem
65 min.

Ingredience
- 5lžicKečup
- 500gramůMaso mleté - mix
- 500gramůBrambory
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyOregano sušené
- 2lžíceOlej rostlinný
- 250mililitrůMléko polotučné
- 200gramůPórek
- 1kostkaPolévkové kostky Vitana
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
23 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na pánev nalijeme 1 lžíci oleje, vložíme mleté maso, osolíme, přidáme oregano a pozvolna opékáme. Maso musíme častěji míchat, aby se nám netvořily hrudky. Po deseti minutách přilijeme k masu kečup, vývar z masoxu a přidáme nakrájený pórek. Vše společně dusíme ještě 15 minut.
- 2Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme do hrnce se studenou vodou. Osolíme a dáme vařit asi na 20-25 minut. Po uvaření vodu slijeme, brambory rozšťoucháme, přilijeme teplé mléko a vyšleháme na kaši.
- 3Na dno zapékací mísy nandáme masovou směs, kterou zakryjeme připravenou bramborovou kaší. Nakonec dáme zapéct ještě na 20 minut do rozehřáté trouby.
- 4Jako přílohu můžeme podávat čerstvý zeleninový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.