Bramborová kaše zapečená s vejci a šunkou
60 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 20gramůTuk
- 0,33litrMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůŠunka dušená
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kilogramBrambory
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
37 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
307 mg
Postup přípravy
- 1Brambory nakrájíme na čtvrtky, zalijeme osolenou vroucí vodou a vaříme doměkka.
- 2Scezené brambory rozmícháme s máslem a mlékem na hladkou kaši, přidáme žloutky, celá vejce a nasekanou šunku.
- 3Promíchanou kaši dáme do zapékací mísy, pokropíme máslem a posypeme sekanou petrželkou. Zapečeme asi 25 minut v troubě.
- 4Podáváme se salátem nebo k dušené zelenině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 22. 9. 2015
Bramborová kaše zapečená s vejci a šunkou
Bramborová kaše zapečená s vejci je vynikající přílohou, která je vhodná jak masu, tak i k zelenině, ale je velice chutná i samotná. Tento recept jsem vyzkoušela a mohu ho jen doporučit. Jistě ho zvládnete připravit, tak vzhůru do vaření. 😉