Bramborová lepenice se zelím a škvarky
50 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 3lžičkySůl
- 1lžičkaKmín celý
- 2kusyCibule
- 200gramůSlanina vepřová
- 4lžíceSádlo škvařené
- 400gramůZelí kysané
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyCukr krupice
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2,1litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
35 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostky, dáme do hrnce, zalijeme vodou (2 litry + 1,5 lžičky soli), přidáme sůl, kmín, uvaříme doměkka.
- 2Oloupanou cibuli drobně pokrájíme. Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky, v pánvi s 2 lžícemi sádla ji usmažíme dozlatova.
- 3V hrnci na rozpáleném sádle zpěníme cibuli, přimícháme kysané zelí, poprášíme moukou, přimícháme cukr, sůl (0,5 lžičky), pepř, přilijeme 1 dl vody a dusíme doměkka.
- 4Uvařené brambory scedíme, smícháme s dušeným zelím. Získanou lepenici dáme na talíře, posypeme škvarky, polijeme vyškvařeným sádlem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.