Bramborová lepenice se zelím a škvarky

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
35 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostky, dáme do hrnce, zalijeme vodou (2 litry + 1,5 lžičky soli), přidáme sůl, kmín, uvaříme doměkka.
  • 2
    Oloupanou cibuli drobně pokrájíme. Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky, v pánvi s 2 lžícemi sádla ji usmažíme dozlatova.
  • 3
    V hrnci na rozpáleném sádle zpěníme cibuli, přimícháme kysané zelí, poprášíme moukou, přimícháme cukr, sůl (0,5 lžičky), pepř, přilijeme 1 dl vody a dusíme doměkka.
  • 4
    Uvařené brambory scedíme, smícháme s dušeným zelím. Získanou lepenici dáme na talíře, posypeme škvarky, polijeme vyškvařeným sádlem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.