Bramborová musaka se salámem
65 min.
Ingredience
- 400gramůCibule
- 700gramůBrambory
- 300gramůSalám měkký
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceJogurt bílý
- 1hrnekVoda pitná
- 1kusMrkev kořen
- 6lžicProtlak rajčatový
- 0,25kusCeler bulvový
- 1lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky, oloupanou cibuli krájíme na kolečka, salám a očištěnou zeleninu pokrájíme na jemné nudličky. Vše urovnáme ve vrstvách do silně vymaštěného pekáče. Každou vrstvu osolíme, opepříme a mírně omastíme sádlem. Vrchní vrstvu tvoří brambory. V troše vody rozmícháme rajčatový protlak a jogurt, vlijeme do pekáče, aby potraviny byly potopeny a povrch pokapeme olejem.
- 2Pokrm pečeme v mírně vyhřáté troubě chvíli pod poklicí a dalších 30 minut bez poklice.
- 3Podáváme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.