Bramborová musaka se salámem

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky, oloupanou cibuli krájíme na kolečka, salám a očištěnou zeleninu pokrájíme na jemné nudličky. Vše urovnáme ve vrstvách do silně vymaštěného pekáče. Každou vrstvu osolíme, opepříme a mírně omastíme sádlem. Vrchní vrstvu tvoří brambory. V troše vody rozmícháme rajčatový protlak a jogurt, vlijeme do pekáče, aby potraviny byly potopeny a povrch pokapeme olejem.
  • 2
    Pokrm pečeme v mírně vyhřáté troubě chvíli pod poklicí a dalších 30 minut bez poklice.
  • 3
    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.