Bramborová omeleta s vejci
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaCukr krupice
- 10gramůPažitka
- 0,25kusCitrony
- 300gramůBrambory vařené
- 100gramůMáslo čerstvé
- 4kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5kusůVejce slepičí
- 0,5šálekSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
867 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
66 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na pánvi na másle. Přidáme vařené a na plátky nakrájené brambory a dozlatova je opečeme.
- 2Ve smetaně rozmícháme vejce, přidáme sůl, koření, nasekanou pažitku a směsí přelijeme brambory na pánvi. Pečeme, až vejce ztuhnou.
- 3Zvlášť na másle opečeme rajčata nakrájená na plátky, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a osladíme.
- 4Upečenou omeletu přesuneme na talíř a ozdobíme ji pečenými rajčaty a sekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.