Bramborová polévka kyselá

45 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
2 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
538 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno.
  • 2
    Do hrnce vsypeme brambory, cibuli, zalijeme vodou, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, přivedeme k varu a povaříme 20 minut.
  • 3
    V mléce rozmícháme mouku a vlijeme do polévky. Přilijeme ocet podle chuti a dovaříme.
  • 4
    Polévku nalijeme do hlubokých talířů a podáváme horkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.