Bramborová polévka mléčná s vejci
40 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůMouka polohrubá
- 0,25litrZakysaná smetana
- 400gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 2,75litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě s kmínem.
- 2Potom slijeme vývar, znovu dáme na oheň a přilijeme smetanu rozšlehanou s moukou. Za stálého míchání povaříme, přidáme zpět scezené brambory a přidáme kousek másla.
- 3Nakonec do polévky zašleháme jedno vejce a přidáme sekanou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.