Bramborová polévka s celerem
50 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 250gramůBrambory
- 250gramůCeler bulvový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 10gramůPetržel - nať
- 30gramůTuk
- 1kusŽemle tuková
- 1kusCitrony
- 5,5litrůHovězí vývar základní
- 2kusyŽampiony čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
15 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme ji na másle. Přidáme očištěný celer nakrájený na nudličky, nakrájené houby a vše zakapeme citronovou šťávou.
- 2Když se celer a houby osmaží, přilijeme vývar a přidáme brambory nakrájené na nudličky. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať.
- 3Jako vložku do polévky podáme žemli nakrájenou na nudličky a osmaženou na tuku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.