Bramborová polévka s jablkem a roketou

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
9 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na rozehřátém másle restujeme spolu s brambory červenou cibuli nakrájenou na čtvrtky. Asi po pěti minutách zalijeme předem připraveným kuřecím vývarem, okořeníme mletým pepřem a citrónovou štávou.
  • 2
    Když vývar začne vřít, přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená jablka.
  • 3
    Zmírníme oheň, přiklopíme hrnec a na mírném ohni vaříme dalších 15 minut. Důkladně omyjeme roketu a přidáme do hrnce.
  • 4
    Vše vaříme tak dlouho, dokud nejsou brambory měkké.
  • 5
    Polovinu polévky rozmixujeme a zbytek polévky touto rozmixovanou zeleninou zahustíme.
  • 6
    Polévku už jen okořeníme špetkou soli a barevného pepře.
  • 7
    Podáváme ozdobenou plátkem jablka a kouskem čerstvé rokety.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.