Bramborová polévka s jablkem a roketou
65 min.
Ingredience
- 900gramůBrambory
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř 4 barev
- 1litrVývar drůbeží
- 450gramůJablka
- 15gramůRoketa
- 1kusCibule červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
9 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Na rozehřátém másle restujeme spolu s brambory červenou cibuli nakrájenou na čtvrtky. Asi po pěti minutách zalijeme předem připraveným kuřecím vývarem, okořeníme mletým pepřem a citrónovou štávou.
- 2Když vývar začne vřít, přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená jablka.
- 3Zmírníme oheň, přiklopíme hrnec a na mírném ohni vaříme dalších 15 minut. Důkladně omyjeme roketu a přidáme do hrnce.
- 4Vše vaříme tak dlouho, dokud nejsou brambory měkké.
- 5Polovinu polévky rozmixujeme a zbytek polévky touto rozmixovanou zeleninou zahustíme.
- 6Polévku už jen okořeníme špetkou soli a barevného pepře.
- 7Podáváme ozdobenou plátkem jablka a kouskem čerstvé rokety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.