Bramborová polévka s jáhlami

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
26 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jáhly přebereme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat.
  • 2
    Do vývaru v hrnci přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu, spařené jáhly, předem namočené houby, kousek sádla a sůl. Vše společně vaříme.
  • 3
    Brambory oloupeme, nakrájíme na nudličky a vložíme na plech se zbylým sádlem. Pečeme v troubě dozlatova.
  • 4
    Před podáváním brambory přidáme do polévky. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku a špetku muškátu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.