Bramborová polévka s jáhlami
55 min.

Ingredience
- 1,5litryHovězí vývar základní
- 50gramůJáhly - loupané proso
- 100gramůZelenina kořenová
- 25gramůHouby sušené
- 200gramůBrambory
- 100gramůSádlo škvařené
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
26 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 mg
Postup přípravy
- 1Jáhly přebereme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat.
- 2Do vývaru v hrnci přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu, spařené jáhly, předem namočené houby, kousek sádla a sůl. Vše společně vaříme.
- 3Brambory oloupeme, nakrájíme na nudličky a vložíme na plech se zbylým sádlem. Pečeme v troubě dozlatova.
- 4Před podáváním brambory přidáme do polévky. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku a špetku muškátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.