Bramborová polévka s krutóny

60 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oškrábeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Pórek, mrkev, cibuli a celer očistíme, nakrájíme na drobno a přidáme k bramborám. K zelenině přidáme nakrájené párky a vše společně vaříme ve dvou litrech vody cca 30 minut na mírném ohni.
  • 2
    Přidáme smetanu a ochutíme solí a pepřem. Vyndáme párky, zeleninu přecedíme, vyndáme a rozmixujeme. Několik brambor však necháme vcelku.
  • 3
    Zeleninové pyré pak vrátíme zpět do vývaru. Na závěr na prudkém ohni opečeme kostičky veky, které podáváme spolu s polévkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.