Bramborová polévka s krutóny
60 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyBrambory
- 1kusPórek
- 1kusMrkev kořen
- 250gramůCeler bulvový
- 4kusyPárky Frankfurtské
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2krajíceVeka
- 1kusCibule
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oškrábeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Pórek, mrkev, cibuli a celer očistíme, nakrájíme na drobno a přidáme k bramborám. K zelenině přidáme nakrájené párky a vše společně vaříme ve dvou litrech vody cca 30 minut na mírném ohni.
- 2Přidáme smetanu a ochutíme solí a pepřem. Vyndáme párky, zeleninu přecedíme, vyndáme a rozmixujeme. Několik brambor však necháme vcelku.
- 3Zeleninové pyré pak vrátíme zpět do vývaru. Na závěr na prudkém ohni opečeme kostičky veky, které podáváme spolu s polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.