Bramborová polévka s květákem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
8 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme, omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Květák opláchneme, rozebereme na růžičky, ty nejmenší odložíme stranou.
  • 3
    Šalotky omyjeme, pokrájíme na plátky.
  • 4
    Olivový olej rozpálíme ve velké hluboké pánvi, vložíme šalotky, krátce je osmahneme. Přidáme růžičky květáku, kousky brambor a kmín, vše následně smažíme dalších 10 minut.
  • 5
    K osmaženým šalotkám a bramborám přilijeme zeleninový vývar, přivedeme do varu, vaříme na mírném ohni přibližně 40 minut. Podle chuti přisolíme, opepříme. Rozmixujeme mixérem do hladka, přidáme nejmenší růžičky květáku a vaříme ještě 10 minut.
  • 6
    Polévku podáváme v miskách, na povrch dáme ještě lžičku jogurtu a posypeme kmínem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.