Bramborová polévka s květákem
80 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 1kusKvěták
- 3kusyŠalotka
- 2lžíceOlej olivový
- 1hrstKmín celý
- 6lžicJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,2litryVývar zeleninový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
8 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na plátky.
- 2Květák opláchneme, rozebereme na růžičky, ty nejmenší odložíme stranou.
- 3Šalotky omyjeme, pokrájíme na plátky.
- 4Olivový olej rozpálíme ve velké hluboké pánvi, vložíme šalotky, krátce je osmahneme. Přidáme růžičky květáku, kousky brambor a kmín, vše následně smažíme dalších 10 minut.
- 5K osmaženým šalotkám a bramborám přilijeme zeleninový vývar, přivedeme do varu, vaříme na mírném ohni přibližně 40 minut. Podle chuti přisolíme, opepříme. Rozmixujeme mixérem do hladka, přidáme nejmenší růžičky květáku a vaříme ještě 10 minut.
- 6Polévku podáváme v miskách, na povrch dáme ještě lžičku jogurtu a posypeme kmínem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.