Bramborová polévka s kyselým zelím

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
24 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kysané zelí překrájíme na menší kousky, zalijeme vodou a přidáme sůl a koření.
  • 2
    Zvlášť na tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou a připravíme světlou jíšku. Rozšleháme ji ve vývaru se zelím, přidáme na kostky nakrájené brambory a vaříme, až jsou zelí i brambory měkké.
  • 3
    Nakonec do polévky přidáme slaninu nakrájenou na kostičky (nebo škvarky).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.