Bramborová polévka s mlékem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
117 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky, dáme do hrnce, zalijeme je 1 litrem vody, přidáme lžičku soli, kmín a uvaříme je doměkka. Vaříme je přibližně 20 minut. Omyjeme pažitku s petrželkou, vodu setřepeme a drobně pokrájíme.
  • 2
    V misce si utřeme máslo se žloutkem a pepřem. Uvařené brambory slijeme, ale vývar zachytíme. Brambory rozmačkáme a vyšleháme na kaši s utřeným žloutkem a máslem. Za stálého míchání přilijeme mléko a dolijeme 7 dl zachyceného vývaru z brambor. Na konec přimícháme pokrájené bylinky, podle chuti dosolíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.