Bramborová polévka s mlékem
40 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 500gramůBrambory
- 1decilitrMléko plnotučné
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 1lžícePažitka
- 1lžícePetržel kudrnka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2špetkyPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
117 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky, dáme do hrnce, zalijeme je 1 litrem vody, přidáme lžičku soli, kmín a uvaříme je doměkka. Vaříme je přibližně 20 minut. Omyjeme pažitku s petrželkou, vodu setřepeme a drobně pokrájíme.
- 2V misce si utřeme máslo se žloutkem a pepřem. Uvařené brambory slijeme, ale vývar zachytíme. Brambory rozmačkáme a vyšleháme na kaši s utřeným žloutkem a máslem. Za stálého míchání přilijeme mléko a dolijeme 7 dl zachyceného vývaru z brambor. Na konec přimícháme pokrájené bylinky, podle chuti dosolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.