Bramborová polévka s mrkví

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
31 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky, mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka, pórek na plátky, mraženou zeleninu necháme částečně rozmrazit.
  • 2
    Do hrnce vsypeme brambory, polévkovou zeleninu, zalijeme vývarem a vaříme asi 25 minut. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mrkev s pórkem a osmažíme. Podlijeme smetanou, zakryjeme pokličkou a 10 minut podusíme. Brambory s polévkovou zeleninou ve vývaru rozmixujeme, přimícháme mrkev s pórkem a smetanou, osolíme, opepříme a povaříme ještě 5 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.