Bramborová polévka s parmezánem
50 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 250gramůPórek
- 120gramůCibule
- 100gramůAnglická slanina
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůSýr Parmezán
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůTymián čerstvý
- 25gramůMáslo čerstvé
- 20gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
33 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, slaninu na nudličky, lístky tymiánu posekáme najemno.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli se slaninou a osmahneme. Přidáme brambory, zalijeme vývarem a vaříme 20 minut. Pórek zpěníme v pánvi na másle, přidáme do hrnce, osolíme, opepříme a dovaříme. Přimícháme smetanu, strouhaný parmezán, necháme projít varem, aby se sýr rozpustil, a odstavíme.
- 3Před podáváním posypeme jednotlivé porce tymiánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.