Bramborová polévka s uzeným masem
45 min.
![Evropa](https://admin.milujivareni.cz/uploads/img/2024/05/4cf9e02e5421c6627eab785025de781c2511bd24.png?w=16&q=75)
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůBrambory
- 1kusPórek
- 100gramůVepřový bok uzený
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1kusMrkev kořen
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, očištěný pórek a mrkev nakrájíme na kolečka.
- 2Omytý uzený bok nadrobno nakrájíme, rozškvaříme a přidáme připravenou zeleninu. Vše krátce osmahneme, přilijeme vývar a zvolna vaříme asi 20 minut.
- 3Potom přilijeme smetanu a polévku podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
- 4Polévku podáváme posypanou osmaženou cibulí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.