Bramborová polévka s vločkami

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo rozehřejeme v hrnci, vložíme vločky, špetku soli, a osmahneme. Zalijeme vodou, vložíme oloupané a na malé kostičky nakrájené brambory. Vsypeme pod tekoucí vodou opláchnutou mraženou zeleninu. Vše dohromady povaříme doměkka.
  • 2
    Mléko, smetanu, vejce spolu metlou rozšleháme a vlijeme do polévky. Nakonec dochutíme zbylou solí, pepřem, Vegetou, přidáme drobně nasekanou petržel kudrnku a odstavíme ze sporáku.
  • 3
    Před podáváním polévku rozdělíme na jednotlivé hluboké talíře, anebo polévkových misek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.