Bramborová polévka se sušenými hřiby

120 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
36 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hřiby necháme namáčet cca 10min v horké vodě. Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na kousky. Polévkovou zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Do hrnce vložíme brambory, slaninu a zeleninu. Hřiby vymačkáme a i s nálevem přidáme k zelenině. Zalijeme 1l vody, ochutíme solí, pepřem a přivedeme k varu. Zakryté vaříme cca 1,5h doměkka.
  • 3
    Na jíšku nakrájíme cibuli nadrobno, špek na malé kostičky. Špek necháme rozpustit v pánvi a za stálého míchání na něm necháme zesklovatět cibuli. Odstavíme a necháme zchladnout. Poté rozmícháme v trošce vody a přidáme do polévky. Důkladně promícháme, necháme znovu projít varem a dochutíme.
  • 4
    Polévku rozdělíme do misek a podáváme se slaninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.