Bramborová polévka se sušenými hřiby
120 min.
Ingredience
- 10gramůHouby sušené
- 750gramůBrambory
- 250gramůSlanina vepřová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 35gramůŠpek
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2baleníZelenina soup mix
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
36 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hřiby necháme namáčet cca 10min v horké vodě. Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na kousky. Polévkovou zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.
- 2Do hrnce vložíme brambory, slaninu a zeleninu. Hřiby vymačkáme a i s nálevem přidáme k zelenině. Zalijeme 1l vody, ochutíme solí, pepřem a přivedeme k varu. Zakryté vaříme cca 1,5h doměkka.
- 3Na jíšku nakrájíme cibuli nadrobno, špek na malé kostičky. Špek necháme rozpustit v pánvi a za stálého míchání na něm necháme zesklovatět cibuli. Odstavíme a necháme zchladnout. Poté rozmícháme v trošce vody a přidáme do polévky. Důkladně promícháme, necháme znovu projít varem a dochutíme.
- 4Polévku rozdělíme do misek a podáváme se slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.