Bramborová polévka se zeleninou a hlávkovým salátem
40 min.
Ingredience
- 400gramůPórek
- 400gramůBrambory
- 120gramůKarotka
- 80gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusSalát hlávkový
- 1litrVývar drůbeží
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
28 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, karotku a pórek (použijeme jen jeho bílou část) očistíme a opláchneme, salát propláchneme, nakrájíme na nudličky a podusíme zhruba 5 minut na másle.
- 2Do vroucího vývaru vložíme brambory, pórek s karotkou, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Poté polévku rozmixujeme, přimícháme smetanu, vlijeme do čistého hrnce a necháme přejít varem. Podáváme s dušeným salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.