Bramborová polévka se zelenou paprikou
40 min.
Ingredience
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 400gramůBrambory
- 200gramůCeler bulvový
- 5,5litrůHovězí vývar základní
- 1špetkaSůl
- 10gramůPetržel - nať
- 30gramůTuk
- 1kusŽemle tuková
- 0,13litrSmetana 16% (pochoutková)
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
13 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory a celer oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, zelenou papriku, zalijeme vývarem z kostí a uvaříme doměkka.
- 2Polévku prolisujeme, přilijeme smetanu a přidáme jemně nasekanou petrželku.
- 3Jako vložku do polévky použijeme na kostičky nakrájenou a na tuku osmaženou žemli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.