Bramborová polévka z čerstvého zelí

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávkové zelí nakrouháme na nudličky a osolíme. Brambory nakrájíme na kostky.
  • 2
    Zelí a brambory skládáme střídavě do hrnce, zalijeme horkou osolenou vodou a dusíme do změknutí.
  • 3
    Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou ze zelí a brambor, dobře rozšleháme a nalijeme zpět do polévky. Přidáme podle chuti sůl, koření a ocet. Nakonec do polévky vmícháme rozšlehané žloutky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.