Bramborová polévka z čerstvého zelí
50 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 5,5litrůVoda pitná
- 60gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5kusZelí hlávkové bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Hlávkové zelí nakrouháme na nudličky a osolíme. Brambory nakrájíme na kostky.
- 2Zelí a brambory skládáme střídavě do hrnce, zalijeme horkou osolenou vodou a dusíme do změknutí.
- 3Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou ze zelí a brambor, dobře rozšleháme a nalijeme zpět do polévky. Přidáme podle chuti sůl, koření a ocet. Nakonec do polévky vmícháme rozšlehané žloutky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.