Bramborová polévka z telecích kostí
200 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 300gramůBrambory
- 200gramůZelenina kořenová
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžícePetržel - nať
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusŽemle tuková
- 0,13litrMléko polotučné
- 500gramůTelecí kosti
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
63 mg
Postup přípravy
- 1Omyté telecí kosti zalijeme vodou a vaříme několik hodin.
- 2Potom vývar scedíme, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu a oloupané, na poloviny rozkrájené brambory. Osolíme, okořeníme a vaříme doměkka.
- 3Uvařené brambory vyjmeme a vymícháme s mlékem, máslem a žloutkem na kaši, kterou vložíme do polévky.
- 4Polévku podáváme s kostičkami osmažené žemle, při podávání každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.