Bramborová polévka z telecích kostí

200 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
63 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté telecí kosti zalijeme vodou a vaříme několik hodin.
  • 2
    Potom vývar scedíme, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu a oloupané, na poloviny rozkrájené brambory. Osolíme, okořeníme a vaříme doměkka.
  • 3
    Uvařené brambory vyjmeme a vymícháme s mlékem, máslem a žloutkem na kaši, kterou vložíme do polévky.
  • 4
    Polévku podáváme s kostičkami osmažené žemle, při podávání každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.