Bramborová roláda plněná masem a žampiony

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
745 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
32 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony očistíme, klobouky oloupeme, nakrájíme a zakapeme citronovou šťávou.
  • 2
    Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme žampiony a podusíme. Přidáme k mletému masu spolu s kořením a solí, vše dobře promícháme.
  • 3
    Brambory na jemno nastrouháme, osolíme, přidáme vejce, Solamyl, mouku a vypracujeme těsto, které na utěrce rozválíme. Na těsto rozetřeme masovou náplň, pomocí utěrky stočíme roládu a přendáme ji na olejem potřený plech. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme lněným semínkem. Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut.
  • 4
    Roládu nakrájíme a podáváme s dušeným špenátem nebo zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.