Bramborová roláda plněná masem a žampiony
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 20gramůPepř černý celý
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceSolamyl
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceLněné semínko
- 1000gramůBrambory vařené
- 20gramůKoriandr celý
- 1lžíceBazalka
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 2lžíceOlej stolní
- 400gramůMaso mleté - mix
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
745 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
32 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme, klobouky oloupeme, nakrájíme a zakapeme citronovou šťávou.
- 2Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme žampiony a podusíme. Přidáme k mletému masu spolu s kořením a solí, vše dobře promícháme.
- 3Brambory na jemno nastrouháme, osolíme, přidáme vejce, Solamyl, mouku a vypracujeme těsto, které na utěrce rozválíme. Na těsto rozetřeme masovou náplň, pomocí utěrky stočíme roládu a přendáme ji na olejem potřený plech. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme lněným semínkem. Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut.
- 4Roládu nakrájíme a podáváme s dušeným špenátem nebo zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.