Bramborová sláma se sýrem
40 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyTymián sušený
- 500gramůBrambory
- 4kusyCibulka jarní
- 10mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 100gramůSýr Čedar
- 25gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
375 mg
Postup přípravy
- 1Brambory nahrubo nastrouháme, přidáme část zelené cibulky, máslo, koření, sůl a dobře promícháme. V pekáči rozpálíme olej, bramborovou směs klademe na pánev a vytvoříme rovnoměrnou vrstvu. Smažíme 5-6 minut a pečeme cca 10 minut na 200 °C v rozehřáté troubě, dokud povrch nezezlátne. Poté zvýšíme teplotu na 230 °C. Sýr smícháme s cibulkou a nasypeme na brambory a pečeme 6 minut, dokud sýr nezezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.