Bramborová tortilla s chřestem
35 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 700mililitrůVoda pitná
- 250gramůChřest zelený
- 50gramůAnglická slanina
- 20gramůOlej olivový extra panenský
- 5kusůVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 40gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
20 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
638 mg
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Scedíme a necháme okapat. Chřest očistíme, odřízneme dřevnaté části a nakrájíme na menší kousky, slaninu nakrájíme na nudličky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme brambory, chřest, slaninu a smažíme asi 10 minut. V misce rozkvedláme vejce, přidáme lžíci vody, sůl, pepř, strouhaný parmezán a důkladně promícháme. Zalijeme zeleninu v pánvi a necháme ztuhnout. Tortilu obrátíme a ještě 2 minuty smažíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.