Bramborová zahuštěná jíškou
45 min.
Ingredience
- 1500mililitrůVoda pitná
- 2kusyBrambory
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaSůl
- 20gramůSádlo škvařené
- 1špetkaMajoránka
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler bulvový
- 1kusPetržel kořen
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky.
- 2Mrkev, celer a petržel také. Vše uvaříme ve vodě se solí a kmínem. Ze sádla a mouky si připravíme jíšku, zředíme studenou vodou povaříme a přidáme k měkké zelenině.
- 3Okořeníme majoránkou nebo dle chuti i prolisovaným česnekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.