Bramborová zelná polévka
55 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 400gramůBrambory
- 60gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5kusZelí hlávkové bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté hlávkové zelí nakrouháme na nudličky a osolíme. Oloupané brambory nakrájíme na kostky.
- 2Zelí a brambory střídavě navrstvíme do hrnce, zalijeme horkou osolenou vodu a dusíme doměkka.
- 3Ze sádla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou ze zelí a brambor, rozšleháme a nalijeme zpět na zelí a brambory.
- 4Polévku podle chuti okořeníme, přisolíme, okyselíme a nakonec vmícháme rozšlehané žloutky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.