Bramborová zelná polévka

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté hlávkové zelí nakrouháme na nudličky a osolíme. Oloupané brambory nakrájíme na kostky.
  • 2
    Zelí a brambory střídavě navrstvíme do hrnce, zalijeme horkou osolenou vodu a dusíme doměkka.
  • 3
    Ze sádla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou ze zelí a brambor, rozšleháme a nalijeme zpět na zelí a brambory.
  • 4
    Polévku podle chuti okořeníme, přisolíme, okyselíme a nakonec vmícháme rozšlehané žloutky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.