Bramborové husí krky
65 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 4litryVoda pitná
- 5lžicMouka pšeničná hrubá
- 1lžíceKrupice dětská
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 5lžicStrouhanka
- 3lžíceCukr krystal
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Den předem brambory omyjeme, vložíme do 1 litru vody, uvaříme do měkka. Vaříme přibližně 20 - 25 minut.
- 2Druhý den brambory nastrouháme, v míse je smícháme s 5 lžícemi hrubé mouky, lžící dětské krupičky, přidáme ještě 2 žloutky a sůl.
- 3Směs dobře promícháme, dáme na pomoučněný vál, rukama důkladně vypracujeme bramborové těsto.
- 4Těsto rozdělíme na dvě části, z každé vytvoříme dlouhou šišku o průměru přibližně 5 cm, ostrým nožem nakrájíme dílky asi 1,5 cm široké a z nich vytvarujeme šištičky - husí krky.
- 5V hrnci přivedeme k varu přibližně 3 litry vody, knedlíky opatrně ponoříme, vaříme pomalu 5 - 8 minut, vařečkou je hned na začátku vaření nadzvedneme, aby se nepřichytily ke dnu. Vyjmeme je děrovanou vařečkou, dáme do mísy.
- 6V pánvi na másle osmažíme strouhanku s krystalovým cukrem do zlatova. Přidáme k uvařeným šiškám, promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.