Bramborové karbanátky
40 min.
Ingredience
- 0,5kilogramBrambory vařené
- 3lžíceVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaSoda jedlá
- 1hrnekStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMléko polotučné
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1496 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
103 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory - mohou být i včerejší - rozšťoucháme, osolíme, opepříme, přidáme mouku a špetku sody.
- 2Přidáme mléko, dle potřeby vodu, aby vzniklo hustší těsto na karbanátky, které v ruce vytvoříme a obalíme ve strouhance.
- 3Na rozehřátém oleji je osmažíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.