Bramborové karbanátky s lososem
30 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory vařené
- 500gramůLosos - filety
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 30gramůKopr čerstvý
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 600mililitrůVoda pitná
- 60gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
24 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem na kaši, čerstvý kopr posekáme na jemno. Filety z lososa vložíme do rendlíku, zalijeme vodou, zakápneme citronovou šťávou a povaříme 8 až 10 minut. Scedíme, necháme okapat, rozmělníme vidličkou. Do mísy vložíme brambory, přidáme lososa, kopr, žloutky, sůl, pepř a důkladně promícháme. Vytvarujeme karbanátky, namočíme je v rozkvedlaném vejci a obalíme ve strouhance.
- 2V pánvi rozpálíme olej, přiložíme karbanátky a smažíme asi 5 minut z každé strany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.