Bramborové karbanátky v pivním trojobalu
55 min.
Ingredience
- 0,5kilogramBrambory
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůSalám měkký
- 1kusCibule
- 3lžíceStrouhanka
- 0,5decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
16 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory důkladně omyjeme a uvaříme je ve slupce v osolené vodě. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Salám nakrájíme na malé kostičky. Z mouky odebereme tři lžíce a necháme je stranou na obalení karbanátků.
- 2Vychladlé měkké brambory oloupeme a najemno je nastrouháme. Pak k nim přidáme vajíčko, zbylou mouku, nakrájený salám a cibuli, osolíme a vypracujeme tuhou směs, z které vytvoříme karbanátky. Ty postupně obalíme v mouce, vejci rozšlehaném s pivem a ve strouhance.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, kabranátky v něm usmažíme z obou stran dozlatova a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.