Bramborové knedlíčky – kluzky

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
7 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
6 g
Vápník
167 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem si omyjeme brambory a uvaříme v 1,5 litru vody doměkka, pak je scedíme.
  • 2
    Druhý den si brambory oloupeme, jemně nastrouháme a v míse smícháme se solamylem, práškem do pečiva, solí, pepřem a moukou.
  • 3
    Promíchané těsto dáme na pomoučený vál a rukama těsto dobře vypracujeme. Mělo by být polotuhé až tuhé. Vytvoříme si z něj váleček o průměru asi 5–6 cm, nožem nakrájíme knedlíčky o síle přibližně 3 cm.
  • 4
    Do hrnce nalijeme 2 litry vody, přidáme lžičku soli a když se začne voda vařit, naházíme knedlíky do vody. Promícháme, snížíme teplotu a pomalu vaříme přibližně 5–6 minut (podle velikosti). Uvařené knedlíčky vyjmeme děrovanou naběračkou a podáváme je horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.