Bramborové knedlíčky – kluzky
50 min.
Ingredience
- 250gramůSolamyl - bramborový škrob
- 1kilogramBrambory
- 3,5litryVoda pitná
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
7 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
6 g
Vápník
167 mg
Postup přípravy
- 1Den předem si omyjeme brambory a uvaříme v 1,5 litru vody doměkka, pak je scedíme.
- 2Druhý den si brambory oloupeme, jemně nastrouháme a v míse smícháme se solamylem, práškem do pečiva, solí, pepřem a moukou.
- 3Promíchané těsto dáme na pomoučený vál a rukama těsto dobře vypracujeme. Mělo by být polotuhé až tuhé. Vytvoříme si z něj váleček o průměru asi 5–6 cm, nožem nakrájíme knedlíčky o síle přibližně 3 cm.
- 4Do hrnce nalijeme 2 litry vody, přidáme lžičku soli a když se začne voda vařit, naházíme knedlíky do vody. Promícháme, snížíme teplotu a pomalu vaříme přibližně 5–6 minut (podle velikosti). Uvařené knedlíčky vyjmeme děrovanou naběračkou a podáváme je horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.