Bramborové knedlíčky se slaninou a uzeným masem
60 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 3,7litryVoda pitná
- 200gramůVepřový bok uzený
- 150gramůUzené maso vařené
- 200gramůRohlíky bílé
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1decilitrMléko polotučné
- 3lžičkySůl
- 1lžíceSádlo škvařené
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 400gramůZelí kysané
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
39 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Den předem omyjeme brambory, zalijeme 0,7 l vody a uvaříme ve slupce do měkka. Vaříme přibližně 20 minut, poté vodu slijeme.
- 2Druhý den brambory oloupeme a jemně nastrouháme. Uzený (prorostlý) vařený bůček a uzené maso nakrájíme na kostičky, v pekáčku bůček vysmažíme do růžova. Tvrdší rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme k bůčku spolu s uzeným masem, promícháme a krátce osmažíme.
- 3Do mísy nasypeme 3 lžíce hrubé mouky, přidáme mléko, žloutky, sůl, lžíci rozpuštěného sádla, pepř a majoránku. Těsto promícháme, přidáme vychladlý bůček s masem, nastrouhané brambory a rohlíky. Znovu důkladně promícháme.
- 4Vytvarujeme kulaté knedlíky o průměru 5 - 6 cm. V hrnci přivedeme k varu 3 litry vody se 2 lžičkami soli, knedlíky pomalu vkládáme do vroucí vody, promícháme a vaříme 8 minut. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, vložíme do mísy, přelijeme rozpuštěným sádlem, promícháme a hned podáváme s kysaným zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.