Bramborové knedlíky plněné cibulí
45 min.
Ingredience
- 200gramůSlanina vepřová
- Na náplň
- Na těsto
- 800gramůBrambory vařené
- 400gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
26 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory rozmačkáme na kaši, přidáme mouku, vejce, osolíme a vypracujeme tuhé těsto.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo a osmažíme nakrájenou cibuli dozaltova, osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou. Z těsta vytvoříme váleček, z kterého odkrajujeme kousky. Z nich uděláme placku a naplníme cibulovou hmotou. Okraje spojíme a knedlíky v dlani zakulatíme. Vaříme 15 minut v mírně vroucí vodě a průběžně otáčíme. Hotové knedlíky upravíme na míse nebo jenotlivých talířích a podáváme polité vyškvařenou slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.