Bramborové knedlíky plněné pečeným masem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
13 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
781 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory předem uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a umeleme.
  • 2
    Pečené kuřecí maso umeleme. Na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme umleté maso, osolíme špetkou soli, opepříme a chvíli smažíme.
  • 3
    V míse smícháme umleté brambory s vejcem, moukou, špetkou soli, přeneseme na jednou lžící hladké mouky posypaný vál a vypracujeme pevné těsto. Opět vál podsypeme lžící hladké mouky, těsto rozválíme a rozkrájíme na čtverce. Do středu každého čtverce navrstvíme prochladlou náplň, těsto spojíme, vytvarujeme kulaté knedlíky a uvaříme ve vroucí vodě osolené dvěma špetkami soli. Knedlíky vaříme zhruba deset minut. Dbáme, aby se knedlíky nepřichytly dna.
  • 4
    V mezičase na pánvi osmažíme drobně pokrájenou slaninu a cibuli.
  • 5
    Knedlíky servírujeme polité slaninou s cibulí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.