Bramborové knedlíky plněné pečeným masem
45 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůSlanina vepřová
- 2litryVoda pitná
- Náplň
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 250gramůDrůbeží maso pečené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
13 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
781 mg
Postup přípravy
- 1Brambory předem uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a umeleme.
- 2Pečené kuřecí maso umeleme. Na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme umleté maso, osolíme špetkou soli, opepříme a chvíli smažíme.
- 3V míse smícháme umleté brambory s vejcem, moukou, špetkou soli, přeneseme na jednou lžící hladké mouky posypaný vál a vypracujeme pevné těsto. Opět vál podsypeme lžící hladké mouky, těsto rozválíme a rozkrájíme na čtverce. Do středu každého čtverce navrstvíme prochladlou náplň, těsto spojíme, vytvarujeme kulaté knedlíky a uvaříme ve vroucí vodě osolené dvěma špetkami soli. Knedlíky vaříme zhruba deset minut. Dbáme, aby se knedlíky nepřichytly dna.
- 4V mezičase na pánvi osmažíme drobně pokrájenou slaninu a cibuli.
- 5Knedlíky servírujeme polité slaninou s cibulí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.