Bramborové koule

100 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
45 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a dáme je na 40 minut vařit do osolené vody s kmínem. Uvařené brambory slijeme a necháme dobře okapat.
  • 2
    Máslo, mléko, sůl a moučkový cukr vložíme do jiného hrnce, smícháme a uvedeme k varu. Poté směs odstavíme z plotny a rychle vmícháme 150 g mouky. Mícháme 1 minutu, čímž nám vznikne hutné těsto. Těsto vrátíme nad oheň a hněteme ještě minutu. Pak hrnec odstavíme, přendáme do studené vodní lázně a vmícháme do těsta vejce.
  • 3
    Brambory rozmixujeme na pyré, osolíme třemi špetkami soli, opepříme a přisypeme muškátový oříšek. Vzniklé pyré vmícháme do těsta.
  • 4
    Z ještě teplého těsta tvarujeme kuličky, které ihned smažíme na rozpáleném oleji.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.