Bramborové koule
100 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 60gramůMáslo čerstvé
- 12gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej stolní
- 1lžičkaSůl
- 0,33lžičkaKmín celý
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
45 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a dáme je na 40 minut vařit do osolené vody s kmínem. Uvařené brambory slijeme a necháme dobře okapat.
- 2Máslo, mléko, sůl a moučkový cukr vložíme do jiného hrnce, smícháme a uvedeme k varu. Poté směs odstavíme z plotny a rychle vmícháme 150 g mouky. Mícháme 1 minutu, čímž nám vznikne hutné těsto. Těsto vrátíme nad oheň a hněteme ještě minutu. Pak hrnec odstavíme, přendáme do studené vodní lázně a vmícháme do těsta vejce.
- 3Brambory rozmixujeme na pyré, osolíme třemi špetkami soli, opepříme a přisypeme muškátový oříšek. Vzniklé pyré vmícháme do těsta.
- 4Z ještě teplého těsta tvarujeme kuličky, které ihned smažíme na rozpáleném oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.