Bramborové kuličky v kořeněné omáčce

40 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
23 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli rozmělníme na hladkou pastu. Rajčata, zelené chilli a zázvor umístíme do mísy a vše dohromady rozmixujeme.
  • 2
    Kešu oříšky nadrobno nakrájíme. Šlehačku ve šlehači ušleháme a odložíme do mrazáku. Brambory zbavíme slupek, vložíme do hrnce s vodou a necháme uvařit. Následně je rozmělníme, zalijeme tvarohem, kukuřičnou moučkou, špetkou soli a vše důkladně zamícháme. Směs zpracujeme na malé kuličky. Do kuličky umístíme 1 lžičku zamrzlé šlehačky, 1 rozinku a kešu oříšek. Směs následně znova uhněteme.
  • 3
    Pánev naplníme olejem a kuličky v něm ponořené osmažíme. Když jsou důkladně osmahlé, vyjmeme je a na papírovém ubrousku necháme uschnout.
  • 4
    Na rozehřáté smetaně osmahneme kmín, nakrájenou cibuli, zázvor a pastu z chilli. Směs zalijeme rozmixovanými rajčaty, špetkou soli a kořením. Směs smažíme, dokud se od ní neoddělí tuk.
  • 5
    Zalijeme našlehaným jogurtem a směs zahřejeme. Zalijeme šálkem vody a za stálého míchání vaříme. Do směsi umístíme kuličky a na mírném plameni povaříme ještě cca 5 minut. Ozdobíme šlehačkou, koriandrem a kešu. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.