Bramborové kuličky v kořeněné omáčce
40 min.
Ingredience
- 50mililitrůMáslo čerstvé
- 2lžíceRozinky tmavé
- 100gramůOřechy Kešu
- 4lžíceMouka kukuřičná
- 4kusyCibule
- 3kusyRajčata
- 1kusZázvor celý
- 6kusůChilli paprička zelená
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžičkaGaram masala
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaFenykl obecný
- 100gramůJogurt bílý
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5kilogramBrambory
- 0,5kilogramTvaroh tvrdý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
23 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli rozmělníme na hladkou pastu. Rajčata, zelené chilli a zázvor umístíme do mísy a vše dohromady rozmixujeme.
- 2Kešu oříšky nadrobno nakrájíme. Šlehačku ve šlehači ušleháme a odložíme do mrazáku. Brambory zbavíme slupek, vložíme do hrnce s vodou a necháme uvařit. Následně je rozmělníme, zalijeme tvarohem, kukuřičnou moučkou, špetkou soli a vše důkladně zamícháme. Směs zpracujeme na malé kuličky. Do kuličky umístíme 1 lžičku zamrzlé šlehačky, 1 rozinku a kešu oříšek. Směs následně znova uhněteme.
- 3Pánev naplníme olejem a kuličky v něm ponořené osmažíme. Když jsou důkladně osmahlé, vyjmeme je a na papírovém ubrousku necháme uschnout.
- 4Na rozehřáté smetaně osmahneme kmín, nakrájenou cibuli, zázvor a pastu z chilli. Směs zalijeme rozmixovanými rajčaty, špetkou soli a kořením. Směs smažíme, dokud se od ní neoddělí tuk.
- 5Zalijeme našlehaným jogurtem a směs zahřejeme. Zalijeme šálkem vody a za stálého míchání vaříme. Do směsi umístíme kuličky a na mírném plameni povaříme ještě cca 5 minut. Ozdobíme šlehačkou, koriandrem a kešu. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.