Bramborové lupínky kořeněné

50 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
62 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory nakrájíme na velmi tenké plátky. Pokud máme možnost, použijeme elektrický kráječ, potom budou velmi tenké.
  • 2
    Vysušíme je papírovými utěrkami.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme větší množství oleje, přidáme do něj sůl, chilli koření, minutu restujeme.
  • 4
    Olej rozpálíme, vhodíme do něj lupínky brambor, smažíme, dokud se nezačnou kraje ohýbat, poté pánev stáhneme z ohně a z lupínků vysušíme olej papírovými utěrkami.
  • 5
    Brambory rozložíme na plech, osolíme, opepříme, vložíme na dalších deset minut pod rozpálený gril. Často je obracíme a sledujeme, aby se nepřipálily.
  • 6
    Servírujeme s tatarskou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.