Bramborové nočky se šalvějí

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
27 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
15 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy a rozmačkáme šťouchadlem, přidáme žloutek, celé vejce, přisypeme mouku, půl lžičky soli, polovinu posekané petrželky, třetinu posekaných lístků šalvěje a vypracujeme těsto. Vytvarujeme tenčí válečky, které nakrájíme na plátky. Vyskládáme na suchou utěrku a necháme 15 minut odležet. Vaříme ve vroucí vodě zhruba 5 až 8 minut, až nočky vyplavou na povrch. Scedíme a necháme okapat.
  • 2
    V kastrůlku rozehřejeme máslo, zbytek šalvěje a petrželky spolu s prolisovaným česnekem vsypeme do másla, 2 minuty smažíme a odstavíme.
  • 3
    Nočky upravíme na talíře, přelijeme šalvějovým máslem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.