Bramborové nočky se šalvějí
30 min.

Ingredience
- 900gramůBrambory vařené ve slupce
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 60gramůŠalvěj čerstvá
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůSůl
- 1000mililitrůVoda pitná
- 20gramůPetržel kudrnka
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
27 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
15 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy a rozmačkáme šťouchadlem, přidáme žloutek, celé vejce, přisypeme mouku, půl lžičky soli, polovinu posekané petrželky, třetinu posekaných lístků šalvěje a vypracujeme těsto. Vytvarujeme tenčí válečky, které nakrájíme na plátky. Vyskládáme na suchou utěrku a necháme 15 minut odležet. Vaříme ve vroucí vodě zhruba 5 až 8 minut, až nočky vyplavou na povrch. Scedíme a necháme okapat.
- 2V kastrůlku rozehřejeme máslo, zbytek šalvěje a petrželky spolu s prolisovaným česnekem vsypeme do másla, 2 minuty smažíme a odstavíme.
- 3Nočky upravíme na talíře, přelijeme šalvějovým máslem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.