Bramborové noky s kuřecím masem a listovým špenátem
60 min.
Ingredience
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 500gramůBramborové noky
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůKuřecí prsa
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 300gramůMozzarella
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 5lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
748 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
48 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Bramborové noky uvaříme dle návodu na obalu. Scedíme a necháme okapat. Kuřecí maso umyjeme, očistíme, osolíme a opepříme.
- 2Na pánvi rozpálíme olivový olej a na něm orestujeme kuřecí kousky ze všech stran. Přidáme listový špenát a prolisovaný česnek a restujeme další 3 minuty.
- 3Pak zaprášíme hladkou moukou a restujeme 2 minuty. Zalijeme zakysanou smetanou, dle potřeby osolíme a opepříme. Prohříváme, až pokrm zhoustne. Nandáme do zapékacích misek, posypeme nastrouhanou mozzarellou a v troubě zapečeme 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.