Bramborové noky s omáčkou
65 min.
Ingredience
- 70gramůLanýžová salsa
- 450gramůBrambory
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 90gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 70gramůSýr Parmezán
- 2lžičkySůl
- 1decilitrOcet ze šampaňského - Balsamic
- 2kusyŠalotka
- 1lžíceTymián čerstvý
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2decilitryVíno šumivé (sekt)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
26 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Při teplotě 195°C pečeme brambory vcelku na hrubé soli cca 45 minut. Horké je oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, žloutky, nastrouhaný parmezán, sůl a zamícháme. Těsto upravíme do válečků a rozkrájíme na kousky. Naplníme je lanýžovou salsou a vyválíme ve dlaních do tvaru kuličky. Pomocí vidličky vytvoříme noky. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme 3 minuty, dokud nevyplavou na povrch.
- 2Uvařené noky vložíme do talíře a přelijeme napěněnou omáčkou.
- 3Omáčku připravíme smícháním octa, nakrájené šalotky, tymiánu a varem zredukujeme napůl. Přidáme nakrájené žampiony, šampaňské a opět necháme vyvařit napůl. Z omáčky vyndáme tymián a všleháme máslo. Osolíme a opepříme. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.