Bramborové noky s omáčkou

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
26 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Při teplotě 195°C pečeme brambory vcelku na hrubé soli cca 45 minut. Horké je oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, žloutky, nastrouhaný parmezán, sůl a zamícháme. Těsto upravíme do válečků a rozkrájíme na kousky. Naplníme je lanýžovou salsou a vyválíme ve dlaních do tvaru kuličky. Pomocí vidličky vytvoříme noky. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme 3 minuty, dokud nevyplavou na povrch.
  • 2
    Uvařené noky vložíme do talíře a přelijeme napěněnou omáčkou.
  • 3
    Omáčku připravíme smícháním octa, nakrájené šalotky, tymiánu a varem zredukujeme napůl. Přidáme nakrájené žampiony, šampaňské a opět necháme vyvařit napůl. Z omáčky vyndáme tymián a všleháme máslo. Osolíme a opepříme. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.