Bramborové noky s rozmarýnem
60 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory
- 250gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaSůl
- 4kusyRozmarýn čerstvý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 40gramůSýr Parmezán
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
11 g
Cukr
80 mg
Postup přípravy
- 1Omyté brambory vaříme ve slupce 25-30 minut. Horké je oloupeme, prolisujeme a necháme částečně vychladnout. Potom brambory smícháme s moukou, solí a dobře propracujeme.
- 2Z těsta tvarujeme válečky, které nakrájíme na kousky dlouhé asi 3 cm. Vidličkou je trochu zmáčkneme, urovnáme na pomoučenou utěrku a necháme odpočinout 15 minut.
- 3Noky vkládáme do vroucí osolené vody a zvolna vaříme asi 5 minut. Uvařené vyjmeme a necháme okapat.
- 4Snítky rozmarýnu osmažíme na másle a přelijeme přes noky.
- 5Pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 6. 3. 2016
Bramborové noky s rozmarýnem
Všechno by bylo v pořádku, noky chuťově výborné, jen se rozvařily na kaši, pár jsem jich vylovila na foto. Asi bych příště vynechala máslo a přidala vejce. A na uvaření je potřeba určitě víc vody. 😉